Nordisk Garn

Nordisk Garn er en ulden affære. Det meste af garnet i butikken er fra får på Island, og derfor er der rent faktisk kun uld på hylderne. Du kan altid handle online i vores webbutik og i vores butik, er det gerne efter aftale. Se åbningstiderne på denne side.

I Nordisk garn sætter vi spot på det ’hotte’ i den nordiske strikkekultur samtidig med, at vi gerne forærer vores bedste inspirationer og viden væk.

Det fascinerende ved strik, for os, er den uendelige række af muligheder for kombinationer af strikkemønstre, garnkvaliteter og farver. Derfor er der altid uopdagede variationer, som skal opdages og omsættes til et stykke strikkearbejde. Det er det, der hver eneste dag giver os fornyet motivation og inspiration til at strikke. Rejser til Island, Norge og Sverige, ture til Læsø, København, Tønder og Hesselbjerg har været med til at skærpe vores viden og appetit på strik i nordisk uld og med nordisk kultur. På den måde er ideen, lysten og drivkraften til Nordisk Garn vokset frem.

Om uldet i Nordisk Garn
Og så er der det med uldet, som vi synes er helt unik, og som passer til vores nordiske temperament. Tøj af uld er nemlig tilpasset vores nordiske himmelstrøg, med den dejlige varme, som kommer fra de millioner luftlommer, som de krusede fibre danner i uldtråden. Dette gør ulden genial ved både at være isolerende og kunne optage indtil 40 % vand (regn eller sved) uden at føles fugtig. Derfor har det også langt tilbage i tiden været naturligt at bruge fårets uld til strikketøj.

I dag har ulden stadig disse egenskaber, og vi har selv en mangfoldig ‘hot’ garderobe i vort landliv med børn, heste og hunde.

Butikken

Nordisk Garn har fysisk til huse i på vores gård i Ålum, tæt på Randers. Udover at vi styrer vores lager herfra, har vi også en fysisk butik, som har åbent efter aftale.

Åbningtider

Altid åben efter aftale – bare ring til 20 74 07 94, og vi laver en aftale

Åben butik med strikkecafe i 2019

Strik på hvad du vil, og bliv strikke updated med andre kloge håndværksstrikkere.

Det er gratis at deltage i strikkecafe.

Har du bare lyst til at komme forbi og snuse helt uforpligtigende i Nordisk Garn – så er du velkommen til det.

Vi har åbent fra kl. 11.00 – 15.00 på disse lørdage

  1. marts
  2. sep
  3. okt
  4. november
  5. december
Nyt fra Facebook

Karl og Morfar makker med Mormors garnhylder- det går godt #mormorskarl #nordiskgarn #enuldenaffære #keepcalmandcarryonknitting #barnebarn #livetmedengarnbutik #mygrandson #photographer #love ... See MoreSee Less

Se på Facebook

3 days ago

Nordisk Garn - en ulden affære www.nordiskgarn.dk

Fuldt hus til Tove Richthers foredrag ‘Bag om bogen Strikkesaga’ i Nordisk Garn idag #nordiskgarn #enuldenaffære #strikkesaga #toverichterdesign #knitting #istex #fruzippe #foredrag#livetmedengarnbutik #enuldenaffære ... See MoreSee Less

Se på Facebook

Rosalie i en trådet pladegarn - et strikketøj som jeg glæder mig til at holde weekend med #rosalie #strikkesaga #toverichterdesign #garnmani #pladegarn #keepcalmandcarryonknitting #knitting #icelandicwool #icelandichorse #pladegarn #istex #tålerfrost #strik #nordiskgarnenuldenaffære #nordiskgarn #enuldenaffære #islandskhest ... See MoreSee Less

Se på Facebook

Strik selv mand :) ... See MoreSee Less

Se på Facebook

Så fik Karl sin sweater - hurra hurra hurra - og det passede ham vist vældig godt #mormorskarl #hnokki #lettlopi #lopi37 #knitting #icelandichorse #icelandicwool #knitmyday #nordiskgarn #nordiskgarnenuldenaffære #enuldenaffære #keepcalmandcarryonknitting #striktilbørn #strik #tålerfrost ... See MoreSee Less

Se på Facebook
Nyt fra Instagram