Vores strikke-, farve- og garnentusiast
Ulla

Drivkraften bag Nordisk Garn, vores strikke-, farve- og garnentusiast og den største garnist af os alle. Ulla har en kæmpe forkærlighed og fornemmelse for verdens bedste garn – det islandske, og så står hun bag idéen om den slags strik, der passer til et liv på landet.

Thyge aka tømrermesteren, der ud over at været rigtig god til ALT det praktiske, også ophavsmand til banebrydende farvesammensætninger.
Thyge

Aka tømrermesteren, der ud over at været rigtig god til ALT det praktiske, også er ophavsmand til banebrydende farvesammensætninger.

60165573_607722079730525_9147277856458407936_n
Ida

Kvinden i den del af bagbutikken, der ligger i cyberworld. Hun makker derfor med vores WordPress, Mailchimp og Insta, og så er hun ret god til det med uld i ord. Derudover taler hun, spiser, går klædt og er gift islandsk.

60009750_308181566741682_1529402944611418112_n
Gunnvor

Vores superstrikker. Hun er vaskeægte nordisk med norske rødder. Skal der strikkes en ny model op, turbostrikker Gunnvor den, inden vi andre når at sige “Lopi”.

Nordisk Garn

Nordisk Garn er en ulden affære. Det meste af garnet i butikken er fra får på Island, og derfor er der rent faktisk kun uld på hylderne. Du kan altid handle online i vores webbutik og i vores butik, er det gerne efter aftale. Se åbningstiderne på denne side.

I Nordisk garn sætter vi spot på det ’hotte’ i den nordiske strikkekultur samtidig med, at vi gerne forærer vores bedste inspirationer og viden væk.

Det fascinerende ved strik, for os, er den uendelige række af muligheder for kombinationer af strikkemønstre, garnkvaliteter og farver. Derfor er der altid uopdagede variationer, som skal opdages og omsættes til et stykke strikkearbejde. Det er det, der hver eneste dag giver os fornyet motivation og inspiration til at strikke. Rejser til Island, Norge og Sverige, ture til Læsø, København, Tønder og Hesselbjerg har været med til at skærpe vores viden og appetit på strik i nordisk uld og med nordisk kultur. På den måde er ideen, lysten og drivkraften til Nordisk Garn vokset frem.

Om uldet i Nordisk Garn
Og så er der det med uldet, som vi synes er helt unik, og som passer til vores nordiske temperament. Tøj af uld er nemlig tilpasset vores nordiske himmelstrøg, med den dejlige varme, som kommer fra de millioner luftlommer, som de krusede fibre danner i uldtråden. Dette gør ulden genial ved både at være isolerende og kunne optage indtil 40 % vand (regn eller sved) uden at føles fugtig. Derfor har det også langt tilbage i tiden været naturligt at bruge fårets uld til strikketøj.

I dag har ulden stadig disse egenskaber, og vi har selv en mangfoldig ‘hot’ garderobe i vort landliv med børn, heste og hunde.

Butikken

Nordisk Garn har fysisk til huse i på vores gård i Ålum, tæt på Randers. Udover at vi styrer vores lager herfra, har vi også en fysisk butik, som har åbent efter aftale.

Åbningtider

Altid åben efter aftale – bare ring til 20 74 07 94, og vi laver en aftale

Åben butik med strikkecafe

Strik på hvad du vil, og bliv strikke updated med andre kloge håndværksstrikkere.

Det er gratis at deltage i strikkecafe.

Har du bare lyst til at komme forbi og snuse helt uforpligtigende i Nordisk Garn – så er du velkommen til det.

Der kommer snart nye datoer for efteråret 2020