Ulla2019
Riddari i lettlopi galaxy
60165573_607722079730525_9147277856458407936_n
60009750_308181566741682_1529402944611418112_n
Nordisk Garn

Nordisk Garn er en ulden affære. Det meste af garnet i butikken er fra får på Island, og derfor er der rent faktisk kun uld på hylderne. Du kan altid handle online i vores webbutik og i vores butik, er det gerne efter aftale. Se åbningstiderne på denne side.

I Nordisk garn sætter vi spot på det ’hotte’ i den nordiske strikkekultur samtidig med, at vi gerne forærer vores bedste inspirationer og viden væk.

Det fascinerende ved strik, for os, er den uendelige række af muligheder for kombinationer af strikkemønstre, garnkvaliteter og farver. Derfor er der altid uopdagede variationer, som skal opdages og omsættes til et stykke strikkearbejde. Det er det, der hver eneste dag giver os fornyet motivation og inspiration til at strikke. Rejser til Island, Norge og Sverige, ture til Læsø, København, Tønder og Hesselbjerg har været med til at skærpe vores viden og appetit på strik i nordisk uld og med nordisk kultur. På den måde er ideen, lysten og drivkraften til Nordisk Garn vokset frem.

Om uldet i Nordisk Garn
Og så er der det med uldet, som vi synes er helt unik, og som passer til vores nordiske temperament. Tøj af uld er nemlig tilpasset vores nordiske himmelstrøg, med den dejlige varme, som kommer fra de millioner luftlommer, som de krusede fibre danner i uldtråden. Dette gør ulden genial ved både at være isolerende og kunne optage indtil 40 % vand (regn eller sved) uden at føles fugtig. Derfor har det også langt tilbage i tiden været naturligt at bruge fårets uld til strikketøj.

I dag har ulden stadig disse egenskaber, og vi har selv en mangfoldig ‘hot’ garderobe i vort landliv med børn, heste og hunde.

Butikken

Nordisk Garn har fysisk til huse i på vores gård i Ålum, tæt på Randers. Udover at vi styrer vores lager herfra, har vi også en fysisk butik, som har åbent efter aftale.

Åbningtider

Altid åben efter aftale – bare ring til 20 74 07 94, og vi laver en aftale

Åben butik med strikkecafe i 2019

Strik på hvad du vil, og bliv strikke updated med andre kloge håndværksstrikkere.

Det er gratis at deltage i strikkecafe.

Har du bare lyst til at komme forbi og snuse helt uforpligtigende i Nordisk Garn – så er du velkommen til det.

Vi har åbent fra kl. 11.00 – 15.00 på disse lørdage

  1. marts
  2. sep
  3. okt
  4. november
  5. december
Nyt fra Facebook

Se på Facebook

En enkelt ulden pakke - strik selv er kommet på hylden idag. Det er et dejligt varmt strikkekit med mønster, der er inspireret af Anna’s sweater fra ‘Hjem til gården’. Den grønne farvevariationer er tømrermesterens valg - lige til bukkejagtens sæsonstart - link i profil #strikkekit #uldnepakker #nordiskgarn #hjemtilgården #bukkejagt #huntersweater #hunter #livetpålandet #enuldenaffære #keepcalmandcarryonknitting #islandskstrik #knitting #strik #strikkeopskrift #tålerfrost #pakketafengarntist ... See MoreSee Less

Se på Facebook

Ligger sidste hånd på webshoppens første ‘Uldne pakke - strik selv’ med denne model ‘Gården’, strikket i Alafosslopi og ja inspireret af Anna’s i #hjemtilgården. Om teknikken er med os kan du købe den uldne pakke i to varianter i webshoppen fra på lørdag #uldnepakker #strikselv #strikkekit #nordiskgarn #enuldenaffære #keepcalmandcarryonknitting #icelandicwool #knittersofinstagram #islandskstrik #verdensbedsteuld #tålerfrost #strik #friluftsliv #udeliv ... See MoreSee Less

Se på Facebook
Nyt fra Instagram